De mini omnium verzekering, ook wel kleine omnium genoemd, is ideaal voor auto’s met enkele jaren op de teller. De mini omnium is een aanvullende verzekering op de verplichte BA autoverzekering.
Wat is een mini of kleine omniumverzekering?
Een mini of kleine omniumverzekering dekt de schade aan jouw wagen waar niemand aansprakelijk voor is. Denk bijvoorbeeld aan een barst in de voorruit of schade aan jouw auto door een storm.
Is de mini omnium een verplichte verzekering?
Nee, de mini omnium of kleine omnium is geen verplichte verzekering. Zoals we reeds hebben gezegd, gaat het om een aanvullende verzekering op de wél verplichte BA autoverzekering. Aangezien de mini omnium niet bij wet verplicht is, kan de verzekeraar zelf de waarborgen definiëren zonder afbreuk te doen aan de algemene verzekeringswet. Zie dus dat je goed meegeeft welke risico’s je wilt verzekeren.
Welke dekkingen heeft een mini omnium?
De mini omnium bezit de volgende dekkingen:
- Dekking brand
- Dekking diefstal
- Dekking glasbreuk
- Dekking natuurkrachten
- Dekking aanrijding met dieren
De bovenstaande dekkingen kan je individueel toevoegen aan jouw verplichte aansprakelijkheidsverzekering. De meeste verzekeraars gaan echter de dekkingen als pakketvorm aanbieden onder de naam omniumverzekering.
Wat is het verschil met de grote omnium?
De mini omnium komt grotendeels overeen met de grote omnium of full omnium. Het verschil tussen de twee omniums is de aanvullende waarborg eigen schade bij de grote omnium. De waarborg eigen schade verzekert de materiële schade aan je wagen door eigen (onopzettelijk) toedoen zoals tegen een voorwerp of een geparkeerde wagen botsen.
Wanneer moet je een mini omnium afsluiten?
Het is interessant om een mini omniumverzekering af te sluiten indien jouw wagen al enkele jaren oud is of een tweedehandsvoertuig is. Een mini omnium is aangeraden wanneer je auto door zijn leeftijd niet voldoende waard is om full omnium te verzekeren.
Wat is de prijs van een mini omnium?
Als je graag de prijs van jouw kleine omnium wilt weten dan moet je naar Verzekeringen.be gaan. Daar kan je via een berekeningsmodule de prijzen van alle verzekeraar